Grilování

Grilovaný vepřový bůček pro 4 osoby

Ingredience:

  • 1 kg libového vepřového bůčku
  • 2 cibule
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička soli
  • 2 stroužky česneku
  • 3 dcl piva
  • alobal

Postup přípravy:

Bůček povaříme asi hodinu v osolené vodě s nakrájenou cibulí, bobkovým listem a česnekem. Uvařený bůček nařežeme na plátky silné asi 2-3 cm. Rošt obložíme alobalem tak, aby kraj zůstal otočený směrem vzhůru. Plátky bůčku potřeme pivem a položíme na rošt. Grilujeme po obou stranách 4-5 minut. Plátky obracíme a stále potíráme pivem. Jako příloha je vhodné kyselé zelí.

Pokud by se nám podařilo uvařit si bůček den předem, potřít ho drceným česnekem a uložit v chladnu, bude jídlo ještě pikantnější.

Koření:

Lze dochutit jakoukoliv směsí grilovacího koření s česnekem nebo chillie.

Příloha:

S přílohou nemáte žádný problém- kyselé zelí v sáčku koupíte již hotové. A chléb z nabídky pekařství Globus např. kořenový chléb nebo fit chléb.

Vhodný nápoj:

Nejvhodnějším nápojem je v tomto případě bezesporu pivo. Ale nezapomeňte, že minerální voda by neměla chybět při žádném jídle.



Úvod O Globusu Tipy a recepty Recepty Grilování Grilovaný vepřový bůček pro 4 osoby


Navigace:




Košík je prázdný.

vybrat další produkt přejít do košíku

košík

přihlášení