Kotányi Badyán celý 8 g
Skladem Uvedený stav je pouze orientační. Dostupnost na prodejně se může lišit.
Nižší cena pro členy Můj Globus
Staňte se členem našeho věrnostního programu Můj Globus a získejte ještě výhodnější cenu pro vybrané produkty.

Popis produktu
Badyán dodá vašim pokrmům sladce kořenitou chuť připomínající lékořici. V čínské a indické kuchyni je přímo nepostradatelný. Badyánem KOTÁNYI výtečně okořeníte své pokrmy, ať již sladké, nebo poněkud odvážnější.
Pro zhýčkané labužníky:
Nakládané mandarinky s badyánem na 2 sklenice potřebujeme:
10 oloupaných a na plátky nakrájených mandarinek, 1/2 litru pomerančové šťávy, 6 ks badyánu KOTÁNYI, 50 g krystalového cukru, 2 polévkové lžíce sezamového oleje.
Příprava: pomerančovou šťávu smícháme s cukrem, přidáme badyán KOTÁNYI a přivedeme k varu. Přidáme nakrájené mandarinky a necháme ještě jednou krátce projít varem. Pak mandarinky vyjmeme, vložíme je do zavařovacích sklenic, zalijeme horkou pomerančovou šťávou, pokapeme olejem a sklenice uzavřeme. Necháme vychladnout při pokojové teplotě.
Tip: mandarinky s badyánem se hodí velmi dobře k dezertům, ke zmrzlině nebo k pikantním paštikám z drůbežích jater.