SvačinyOvoce a zeleninaDětiBez lepkuDezerty
19. 04. 2024
@kitchenaffair.cz

Čokoládová pěna s rebarborovým kompotem

Vyzkoušejte lahodnou pěnu z bílé čokolády ozdobenou rebarborovým kompotem podle Evy Bartošové alias Kitchen Affair.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na 4 porce:

  • 150 gbílé čokolády
  • 400 gsmetany ke šlehání
  • 3 plátkyželatiny
  • 60 gkrupicového cukru
  • 1vanilkový lusk
  • 150 grebarbory

Postup

1

Dva plátky želatiny ponoříme do misky se studenou vodou a necháme několik minut nabobtnat.  Polovinu smetany zahřejeme. Do horké smetany přidáme nabobtnalou želatinu, rozmícháme a vzniklou směsí zalijeme čokoládu. Směs poté rozmixujeme tyčovým mixérem, aby se vše krásně spojilo.

2

Přidáme i druhou polovinu studené smetany a opět rozmícháme či promixujeme. Takto připravenou čokoládovou směs nalijeme do mísy, přikryjeme potravinovou fólií na kontakt (fólii dáme přímo na tekutinu, abychom zamezili kontaktu se vzduchem) a dáme na 8–12 hodin vychladit do lednice. 

3

Ztuhlou vychlazenou směs důkladně prošleháme ručním šlehačem. Šleháme 5–7 minut na vyšší rychlost. Směs napřed zřídne. Šleháme zhruba do konzistence právě uvařeného pudinku – ne do tuha. Lžící pěnu rozdělíme do čtyř skleniček a dáme vychladit do lednice.  

4

Během chlazení připravíme kompot z rebarbory. Rebarboru dáme do hrnce společně s cukrem, semínky vanilkového lusku a dvěma lžícemi vody. Povaříme na středním plameni, dokud rebarbora nezměkne.  

5

Necháme vychladnout a potom rozdělíme do skleniček s čokoládovou pěnou. Můžeme na závěr ozdobit dle libosti a podávat.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty