VegetariánskéOvoceDezertyDorty
02. 12. 2025
@kitchenaffair.cz

Pavlova s exotickým ovocem

Pavlova s lehkým sněhovým korpusem a směsí ovoce – dračím ovocem, kiwi, mangem, granátovým jablkem a mandarinkami. Recept je z nabídky Globus.

Pavlova propojuje křupavý sněhový korpus, jemný krém a svěží exotické ovoce. Je lehkým dezertem vhodným na oslavy i víkendové pečení. Vrstva čokolády ve středu pomáhá udržet korpus pevný a spolu s ovocem vytváří vyváženou kombinaci chutí. Recept si pro vás připravila Eva Bartošová alias Kitchen Affair.

Náročnost receptu

Příprava 4 hodiny
Střední

Co budete potřebovat

Na 8 porcí:

  • 4bílky
  • 250 gkrupicového cukru
  • 2 lžícekukuřičného škrobu
  • 1 lžícijablečného octa
  • 100 gsmetany ke šlehání
  • 100 gmascarpone
  • 1 lžícimoučkového cukru
  • mix exotického ovoce (např. dračí ovoce, kiwano, mango)
  • 1/3 tabulkyoblíbené čokolády

Postup

1

Bílky dáme do mísy a začneme šlehat na nižší otáčky. Když se lehce napění, začneme přidávat po třetinách cukr.

Mísa na míchání, krabička kukuřičného škrobu, miska s cukrem a miska s rozpuštěným máslem připravené na mramorové pracovní desce.
2

Z bílků vyšleháme pevnou lesklou hmotu. Nakonec stěrkou vmícháme 2 lžíce škrobu a 1 lžíci octa.

Mísa s nadýchaným bílkovým sněhem na mramorové desce, připevněná ke stojanovému robotu. Jedná se o recept z nabídky Globus.
3

Hmotu vyklopíme na plech vyložený pečicím papírem a vytvarujeme do tvaru misky – tedy kruh s vyššími okraji a prohlubní uprostřed. Stejně tak dobře můžeme sníh na plech nanést i zdobicím sáčkem. Fantazii se v tomto případě meze nekladou.

Kruhový sněhový korpus s dekorativními špičkami na pečicím papíře, položený vedle špachtle s černou rukojetí. Jedná se o recept z nabídky Globus.
4

Pečeme v troubě vyhřáté na 100 °C (program horkovzduch) zhruba 2 hodiny. Po upečení by měl být povrch tvrdý, ale vnitřek zůstat měkký.

 Na studenou pavlovu připravíme krém z mascarpone a šlehačky. Obě suroviny právě vyndané z lednice (musí být studené) dáme do mísy a při vyšší rychlosti vyšleháme do pevného krému. Podle vlastní chuti dosladíme moučkovým cukrem.

Než krém navrstvíme na pavlovu, potřeme prohlubeň trochou rozpuštěné čokolády. Díky tomu se pavlova tak rychle nerozmočí.

Sněhový dezert s krémovou náplní na talíři, doplněný mističkou s krémem a růžovým štětcem na mramorové desce. Jedná se o recept z nabídky Globus.
5

Poté přidáme krém a nakonec ozdobíme pořádnou dávkou exotického ovoce.

Pavlova s lehkým sněhovým korpusem a směsí ovoce – dračím ovocem, kiwi, mangem, granátovým jablkem a mandarinkami. Recept je z nabídky Globus.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.

Dozvědět se více

Scan&GO

Šetřete čas při nakupování.
Služba Scan&Go vám usnadní, zpřehlední a urychlí nakupování ve vybraných hypermarketech Globus.

Více o Scan&Go

Můj Globus

Prohlédněte si výhody Můj Globus.
Vyplňte registrační formulář a začněte čerpat výhody programu s novou kartou Můj Globus jíž dnes.

Více o Můj Globus