Hlavní jídlaObědyVepřovéVánoce
17. 05. 2024
@vojtech_postulka

Smažený vepřový řízek naplněný goudou a parmskou šunkou

Oživte tradiční smažené vepřové řízky lahodnou náplní. Vyzkoušet můžete například kombinaci goudy s parmskou šunkou podle Vojtěcha Poštulky.

Náročnost receptu

Příprava 35 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na 4 porce:

  • 700 gvepřové kotlety bez kosti (s kostí 1 kg)
  • olej na smažení
  • 100 ghladké mouky 00
  • 2vejce
  • 150 gparmské nebo schwarzwaldské šunky
  • 100 gsýru Gouda
  • 50 gmásla
  • strouhanku Panko
  • sůl a pepř
  • citron
  • petrželku

Postup

1

Pokud budeme pracovat s vepřovou kotletou s kostí, nejprve si ji vykostíme. Pokud se vám kotleta vykosťovat nechce nebo to neumíte, můžeme maso obalit do trojobalu i s kostí. V tom případě je ale lepší požádat řezníka, aby ji nasekal alespoň na cca 3 cm silné plátky.

2

Kotletu očištěnou od tuhých blan zlehka nařízneme anebo vytvoříme kapsu tak, aby se do masa dal vložit kousek sýra s parmskou šunkou a kousíčkem másla a nic nám nevyčnívalo ven. Kotletu lehce natlučeme dlaní nebo paličkou pod potravinářskou fólií tak, aby se nám kapsa neroztrhla a směs nám nevypadla ven. Náplň záleží na naší chuti. Vynikající je třeba kombinace se sušenými rajčaty a čerstvým špenátem s mozzarellou.

3

Do tří misek vsypeme hladkou mouku, rozšlehané vejce a mouku Panko. (Ta se hodí i při bezlepkové dietě, avšak pro bezlepkovou verzi receptu nezapomeňte nahradit i hladkou mouku za bezlepkovou.) Obalení stačí pouze jednou, ale pokud si chceme být zcela jistí, že nám směs nevyteče do oleje, můžeme obalit ve spoji raději dvakrát.

4

Na sporáku ve větší hlubší pánvi si rozehřejeme olej vhodný na smažení minimálně na teplotu 175 °C. Řízky smažíme alespoň 8 minut pomalinku ze všech stran, občas i olejem zamícháme, aby se maso důkladně prosmažilo.

Řízky servírujeme na talíři přelité teplým máslem s citronem a s oblíbenou přílohou.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty