Hlavní jídlaObědyVečeřeTěstovinyUzeninyItalská kuchyněMezinárodní kuchyně
05. 04. 2024
@vojtech_postulka

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara s pancettou, vaječným žloutkem a pecorinem jsou jedním z nejznámějších jídel na světě, na které vám postačí jen pár ingrediencí. Navíc jsou hotové do půl hodiny, takže se perfektní hodí jako rychlý oběd či večeře.

Náročnost receptu

Příprava 30 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na 4 porce:

  • 500 gšpaget z tvrdé pšenice
  • olivový olej
  • pancettu (sušený italský vepřový bok) nebo guanciale (sušený kořeněný vepřový lalok)
  • 2vejce, nejlépe domácí
  • 2žloutky
  • sýr Grana Padano nebo pecorino (vyzrálý ovčí sýr)
  • sůl a čerstvý pepř

Postup

1

Na sporáku ve větším hrnci si dáme vařit dostatek osolené vody na těstoviny. Jakmile voda začne vřít, vložíme do ní těstoviny a vaříme podle návodu na obalu, většinou cca 10 minut. Špagety by neměly být rozvařené, spíše na skus, tedy tak, aby uprostřed lehce křupaly.

2

Rozehřejeme si pánev na střední teplotu spolu s olivovým olejem a na ní necháme pomalu orestovat nakrájenou pancettu, aby pustila co nejvíce tuku.  

3

Mezitím, co se nám restuje pancetta, si rozdělíme vejce a vyšleháme je společně s nastrouhaným sýrem tak, abychom vytvořili kašičku. Můžeme lehce naředit teplou vodou z těstovin, špagety poté budou krémovější.

4

Jakmile jsou špagety uvařené, scedíme je a přidáme ke křupavé pancettě, promícháme a zalijeme kaší z vajec a nastrouhaného sýra, dochutíme čerstvým pepřem a vše zlehka promícháme.

5

Rovnou za tepla servírujeme společně s nastrouhaným sýrem a čerstvou petrželkou.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty