Burianovi mají hned čtyři mrazáky a v každém přehledný systém. Jednotlivé krabičky a sáčky jsou pečlivě nadepsané. „Používám cedulky nebo fixy, pomocí kterých si vždy zaznamenávám, kdy jsem jídlo do mrazáku vložila,“ popisuje Petra. Mrazí se tu hlavně na podzim. „Přes zimu většinu zásob sníme, a pak zase zamrazujeme celé jaro a léto.“ Podívejte se, jak dokáže chytrá práce s mrazákem ulehčit chod domácnosti.
U Burianových v mrazáku najdete bylinky, ořechy, sezónní ovoce i zeleninu. „Než abych v zimě kupovala jahody nebo švestky, raději jich v létě pořídím víc, zamrazím je a používám celoročně. Pořád chutnají lépe než mimo sezónu,“ popisuje Petra.
Zamrazuje ale taky hotová jídla. Třeba guláš, fazolové lusky nebo korpusy, které jí zbyly při přípravě ovocných košíčků. „Hodí se, když přijde nečekaná návštěva a na dlouhé pečení není čas. Pokud mám zamrazené korpusy, stačí pak jen dodělat krém nebo náplň,“ vysvětluje. Ale hlavně
Mezi hotovkami, které Petra pravidelně zamrazuje, nechybí ani ovocné knedlíky. Rozděluje je do pytlíků podle porcí. „Děti si pak můžou sáček vytáhnout a během pár minut mají jídlo,“ říká. Jak domácí knedlíky uvařit a připravit na zamrazení? Tady je recept.
Další články