Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Jak ušetřit čas i peníze díky zamrazování s Petrou Burianovou

Co nemůžeš sníst dneska, nech zamrazit na příště. Tak by se dalo shrnout pravidlo, kterého se ve své kuchyni drží i cukrářka a pekařka Petra Burianová. Nechala nás nahlédnout do svého mrazáku – co všechno jsme tu našli?

Burianovi mají hned čtyři mrazáky a v každém přehledný systém. Jednotlivé krabičky a sáčky jsou pečlivě nadepsané. „Používám cedulky nebo fixy, pomocí kterých si vždy zaznamenávám, kdy jsem jídlo do mrazáku vložila,“ popisuje Petra. Mrazí se tu hlavně na podzim. „Přes zimu většinu zásob sníme, a pak zase zamrazujeme celé jaro a léto.“ Podívejte se, jak dokáže chytrá práce s mrazákem ulehčit chod domácnosti.

DÍL 3: Jak šetřit čas i peníze díky zamrazování

Základ dobrého menu? Promyšlený nákup! Podívejte se, jak postupuje Petra Burianová.

Více zde

U Burianových v mrazáku najdete bylinky, ořechy, sezónní ovoce i zeleninu. „Než abych v zimě kupovala jahody nebo švestky, raději jich v létě pořídím víc, zamrazím je a používám celoročně. Pořád chutnají lépe než mimo sezónu,“ popisuje Petra.

Pohled na statek

Zamrazuje ale taky hotová jídla. Třeba guláš, fazolové lusky nebo korpusy, které jí zbyly při přípravě ovocných košíčků. „Hodí se, když přijde nečekaná návštěva a na dlouhé pečení není čas. Pokud mám zamrazené korpusy, stačí pak jen dodělat krém nebo náplň,“ vysvětluje. Ale hlavně – když zbylé porce nebo suroviny zamrazí, nemusí je vyhodit. Zamrazování zkrátka pomáhá neplýtvat a šetří peníze i čas.

Naučte se potraviny taky chytře zpracovat. Petra Burianová nám poradila, jak neplýtvat.

Více zde

Mezi hotovkami, které Petra pravidelně zamrazuje, nechybí ani ovocné knedlíky. Rozděluje je do pytlíků podle porcí. „Děti si pak můžou sáček vytáhnout a během pár minut mají jídlo,“ říká. Jak domácí knedlíky uvařit a připravit na zamrazení? Tady je recept.

Vaříme s Petrou Burianovou:
ovocné knedlíky


Další články