Vše, co budete potřebovat na pálení čarodějnic

29.04.2021 | 7 minut čtení

Oslavte s Globusem jednu z nejmagičtějších nocí v roce! Pálení čarodějnic, nebo také filipojakubská či Valpuržina noc, je už tento pátek a my vám poradíme, jak si oslavu tohoto svátku co nejlépe užít.

Ke každé správné oslavě neodmyslitelně patří dobré jídlo a pití. A co by to bylo za pálení čarodějnic bez opékání špekáčků. V zázemí každého hypermarketu Globus ve vlastním řeznictví je vyrábíme podle tradičního receptu, tedy z vepřového a hovězího masa a samozřejmě také ze špeku. K masu ještě přidáme trochu pepře a česneku, hotovou směs naplníme do přírodních střívek a oblíbená táboráková pochoutka je na světě! Špekáčky z Řeznictví Globus jsou navíc bezlepkové, takže si na nich mohou pochutnat i celiaci.

Náš tip: Víte, jak si špekáčky správně připravit?

  • Aby se špekáčky pořádně propekly, nařežte je na obou koncích dvěma řezy do kříže.
  • Špekáčky opékejte raději nad rozžhavenými uhlíky, protože je nad nimi vyšší teplota než nad plameny ohně.
  • Za stálého otáčení špekáčky opékejte alespoň deset minut a užívejte si skvělou táborákovou atmosféru.
  • Když jsou špekáčky dostatečně propečené, stáhněte je z ohně a vychutnejte si jejich jedinečnou chuť s kouskem čerstvého pečiva od našich pekařů.

V nabídce našeho řeznictví však najdete spoustu dalších dobrot, na kterých si můžete během filipojakubské noci pochutnat. Opečené klobásky, trampské cigáro nebo párky z Globusu svou lahodnou vůní perfektně navodí správnou atmosféru i u vás na zahradě. Pálení čarodějnic můžete využít i pro uspořádání rodinné grilovačky, na které by vám neměly chybět naše úžasné marinované nebo vyzrávané steaky či vyladěné hovězí hamburgery.

V žádném případě nesmíte zapomenout na čerstvé pečivo. Opečené maso podávejte s pořádným krajícem chleba Horal nebo Královského bochníku, skvěle si pochutnáte však i na párty večce nebo některé z našich křupavých baget.

Kdyby náhodou páteční počasí venkovnímu opékání nepřálo, můžete si špekáčky z Řeznictví Globus připravit třeba na černém pivu doma v troubě. Na tento jednoduchý recept budete potřebovat pět špekáčků Globus, jednu červenou a světlou cibuli, 100 g anglické slaniny Globus, hořčici, kečup a 250 ml černého piva. Špekáčky podélně rozříznete a zevnitř vymažete hořčicí. Následně je naplníte nakrájenou cibulí, anglickou slaninu a vyskládáte do pekáče. Na špekáčky přidáte kečup, podlijete je černým pivem, pekáč zakryjete alobalem a dáte péct při 180 °C na cca 15 minut. Poté z pekáče alobal sejmete a pečete dalších 10 minut. Upečené špekáčky servírujte s čerstvým chlebem od našich pekařů.

Aby byla vaše oslava perfektní, na vašem stole by neměly chybět nakládané feferonky nebo okurky, kečup, hořčice a křen. Hodit by se vám mohlo i jednorázové nádobí, papírové a vlhčené ubrousky, a pokud budete grilovat, tak také dřevěné uhlí a podpalovač. V Globusu pořídíte vše pod jednou střechou.

Nemůžete se už pátečního posezení u ohně dočkat? Vyrazte na nákup do Globusu a užijte si pálení čarodějnic tak, jak ho máte nejradši – po boku svých blízkých, vynikajícího jídla a oblíbeného nápoje.

Magická filipojakubská noc

Noci z 30. dubna na 1. května se už po staletí připisují nadpřirozené účinky a je spjata s pálením ohňů a vírou v čarodějnice. Podle legend se během ní otevírají jeskyně s poklady a děti počaté na Valpuržinu noc jsou prý celý život šťastné. Zároveň je tento svátek symbolem konce zimy a vlády temných sil, které střídá jaro a dobrá, životodárná energie. Nastává doba plná slunce a světla, kdy se daří všemu živému, a kterou na podzim ukončují až Dušičky.

Kategorie:

Maso

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky