Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Vše, co potřebujete vědět o vyzrávaných masech

14.07.2022 | 1 minuty čtení
Rady a tipy, které ocení každý
milovník steaků
Vše, co potřebujete vědět o vyzrávaných masech

Co se v článku dozvíte?
Jaké jsou druhy hovězích steaků
Jak připravit perfektní steaky
Jak dosáhnout různých stupňů propečenosti masa
Recepty s vyzrávanými steaky
S čím vyzrávané steaky podávat

Vyzrávané steaky jsou jednou ze specialit našeho Řeznictví Globus. Připravujeme je pro vás v zázemí každého hypermarketu z kvalitního českého hovězího masa od ověřených dodavatelů a vyzráváme je ve vakuu tzv. mokrou cestou.


Druhy hovězích steaků

Flank, Rump, Rib eye nebo Striploin. Všechny tyto steaky seženete v našem Řeznictví Globus ve vyzrávané podobě. Víte však, čím se jednotlivé druhy od sebe liší? V tomto článku najdete odpověď.

Jak připravit perfektní steaky

Chcete se stát mistrem každé grilovačky? Dali jsme dohromady několik tipů, díky kterým zvládnete připravit pro sebe a své blízké steaky jako z nejlepšího steakhousu. Na tomto odkazu si můžete přečíst přesný návod, jak maso správně ogrilovat.

Stupně propečení masa

Pochutnáváte si rádi na steaku v „rare“, „medium“ nebo „well done“ úpravě? Zde vám poradíme, jak dlouho a na kolik stupňů musíte maso grilovat, abyste dosáhli požadované propečenosti.

Recepty s vyzrávanými steaky

Hodila by se vám trocha inspirace? Připravili jsme si pro vás výběr našich nejlepších receptů s vyzrávanými masy.

S čím vyzrávané steaky podávat

Ke grilovaným steakům se výborně hodí náš žitno-pšeničný chléb Horal, který pro vás pekaři z Pekařství Globus pečou i několikrát denně a z vlastního žitného kvasu. Vyzkoušet můžete také grilovanou zeleninu. Několik užitečných tipů, např. jak dlouho jednotlivé druhy zeleniny grilovat, najdete v našem článku Grilování bez masa.

Poctivé řemeslo je základ

V Řeznictví Globus děláme vše proto, abyste si od nás vždy odnesli jen kvalitní maso. Proto ho odebíráme pouze od ověřených českých a moravských dodavatelů a sami si ho také bouráme.

Inspirovat se můžete také dalšími články, které najdete hezky pohromadě v samostatné sekci věnované grilování.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky

Mohlo by vás také zajímat