Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Odhalte tajemství čokoládového dortu De luxe

09.03.2023 | 2 minuty čtení
Dort, který potěší všechny vaše smysly Odhalte tajemství čokoládového dortu De luxe
Co se o našem čokoládovém dortu De luxe dozvíte:

Čokoláda vyniká nejen neskutečně lahodnou chutí, ale i omamnou vůní. Proto není divu, že jí spousta z nás zkrátka nedokáže odolat. Pokud i vy rádi podlehnete svodům tohoto sladkého potěšení, tak si určitě nenechte ujít náš čokoládový dort De luxe, který je plný čokolády od korpusu až k polevě.


Narozeninový dort, který ctí cukrářské řemeslo

Poprvé jste ho mohli ochutnat v rámci narozeninových oslav 25 let Globusu na českém trhu. Naši cukráři k tomuto jubileu chtěli vytvořit takový dezert, který bude nejen skvěle chutnat, ale i ctít tradici českého cukrářství. Proto zvolili klasický kulatý čokoládový dort, jenž svým tvarem odpovídá českým zvyklostem, a navíc je v Čechy milované čokoládové příchuti.


Pevně daný postup a spousta čokolády

Čokoládový korpus dortu je dvakrát prokrojený, tedy obsahuje dvě vrstvy krému. Šlehačkovou náplň připravili naši cukráři metodou ganache.

Co je to ganache?

Ganache neboli ganáž je čokoládový krém, který vzniká tak, že se ve svařené smetaně rozpustí čokoláda, směs se nechá vychladnout, odležet 24 hodin a teprve poté se vyšlehá do krému. Aby se dosáhlo perfektně vyvážené čokoládové chuti, smetana se s čokoládou míchá v poměru 2 : 1.

Pro ještě výraznější čokoládovou chuť je povrch korpusu pokryt vrstvou čokoládové polevy a ozdoben tmavou šlehačkou. Na své si přijdou také ti, co mají rádi oříšky. Po stranách je dort totiž posypán mandlovými plátky, jež s jeho čokoládovou chutí perfektně ladí.

Čokoládový dort De luxe

Zelenou mají pouze kvalitní suroviny

Neméně důležitou roli hrají při přípravě dokonale vyladěného dortu také použité suroviny. Naši cukráři proto používají pouze českou mouku a smetanu od českých krav.

A jak dlouho trvá jeden čokoládový dort De luxe připravit? Z důvodu ganache zabere jeho výroba dva dny. A jak už tomu u výrobků z Poctivé výroby Globus bývá, od přípravy náplně přes vyšlehání těsta na korpus až po finální zdobení se jedná výhradně o ruční práci našich cukrářů.

Čokoládový dort De luxe

Pokud byste si rádi dopřáli trochu toho "čokoládového nebe" v ústech, zastavte se v našem Café Globus, kde si ho můžete vychutnat například s šálkem kávy značky L'Antico. Že vám jeden kousek určitě stačit nebude? Na větší mlsání nebo narozeninovou oslavu si ho můžete koupit i celý, a to v Café Globus nebo uvnitř hypermarketu u oddělení Pekařství.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky