Používáme cookies
nezbytné pro správné fungování webu, analýzu provozu a návštěvnosti a personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat nebo blokovat využívání jednotlivých druhů cookies můžete v Nastavení cookies.
Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.
Pro více informací klikněte zde.
Rozumím a souhlasím Nastavení cookies

3 recepty na super pohoštění pro vaši halloweenskou oslavu

25.10.2021 | 6 minut čtení
Překvapte hosty košťaty, mumiemi nebo čarodějnickými klobouky 3 recepty na super pohoštění pro vaši halloweenskou oslavu

Chystáte halloweenskou párty? V tom případě máme pro vás tři recepty na výborné pohoštění, které vaše hosty naprosto nadchne. Oblíbený pekař a cukrář Pepa Maršálek si pro vás připravil dva úžasné recepty na skořicová košťata a čarodějnické klobouky. Pro ty, kteří dávají přednost slanému občerstvení, máme super tip na výborné párečkové mumie.

Skořicová košťata od Pepy Maršálka

počet kusů: 10

doba přípravy: 1 hod.

Ingredience

Těsto:

125 g hladké mouky
10 g kakaa
20 g cukru krupice
2 g skořice
2 g mletého anýzu
1 g soli
125 g másla
100 g plnotučného tvarohu z kelímku

Skořicový cukr:

30 g cukru krupice
2 g skořice
5 g vanilkového cukru

Postup

  1. Do mísy navážíme mouku, kakao, cukr, anýz, skořici a sůl, přidáme studené máslo a vypracujeme drobenku.
  2. Poté přidáme měkký tvaroh a rychle a krátce zamícháme. Takto připravené těsto dáme do ledničky na 30 min. odpočinout.
  3. Studené těsto rozválíme asi na 0,5 cm na pomoučené ploše a vykrájíme 10 tyčinek 15 cm dlouhých a 0,5 cm širokých. Ty přeneseme na plech s papírem na pečení.
  4. Zbylé těsto rozválíme na tloušťku asi 2 mm a rádýlkem nakrájíme na tenké provazce. Na jedno koště potřebujeme asi 12–15 kousků o délce 8 cm. Ty připevníme k předem připraveným „násadám“ pomocí dalšího kousku těsta.
  5. Hotová košťata lehce postříkáme vodou a posypeme skořicovým cukrem.
  6. Pečeme při 170 °C asi 20–25 min. dokřupava.

Párečkové mumie

počet kusů: 10

doba přípravy: 30 min.

Ingredience

10 ks koktejlových masových nebo vegetariánských párečků
2 balení listového těsta
1 vejce
1 - 2 plátky sýru
20 kuliček pepře nebo pár lžic hořčice
kečup dle chuti

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 190 °C.
  2. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na tenké proužky. Párečky opatrně omotáme jako mumii listovým těstem tak, aby nám nahoře vznikla mezera na oči.
  3. Mumie potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě upečeme dozlatova. Z plátku sýru si vykrojíme malá kolečka širším nerezovým brčkem a pokládáme je do volné mezírky na upečené mumie. Doprostřed sýrových koleček dáme kuličku pepře, kapku kečupu nebo hořčice.
  4. Hotové mumie podáváme s mističkou kečupu nebo je ním můžeme pro dramatičtější vzhled i lehce postříkat.

Tip:

Pro výraznější chuť mumií můžete listové těsto před pečením lehce posypat grilovacím kořením nebo troškou chilli.

Čarodějnické klobouky od Pepy Maršálka

počet kusů: 20

doba přípravy: 1 hod.

Ingredience

Na piškoty:

2 vejce o velikosti M
30 g cukru krupice
15 g vody
50 g hladké mouky
10 g kukuřičného škrobu
kůra z jednoho citronu

Na citronový sníh:

120 g bílku asi ze 4 vajec
30 g citronové šťávy
300 g cukru krupice
3 g želatiny
10 g vanilkového cukru

Na dohotovení:

300 g čokolády
60 g kakaového másla nebo kokosového oleje

Postup

  1. Bílky smícháme s vodou a cukrem a vyšleháme do pevného nadýchaného sněhu.
  2. Opatrně ručně vmícháme žloutky, a nakonec směs mouky, škrobu a citronové kůry. Mícháme rychle a rázně, aby nám hmota nezřídla.
  3. Připravenou hmotou naplníme sáček s hladkou trubičkou o průměru asi 1 cm a na plech s papírem na pečení stříkáme menší a větší polokoule.
  4. V troubě rozehřáté na 170 °C ihned pečeme 15–20 min. dozlatova. Troubu zbytečně neotvíráme. Upečené piškoty jdou snadno sejmout z papíru, na kterém se pekly. Necháme vychladnout.
  5. V misce smícháme bílky, oba cukry, citronovou šťávu a tuto směs ve vodní lázni nebo v mikrovlnce za občasného míchání nahřejeme do horka. Cukr musí být zcela rozpuštěný.
  6. Do této směsi přidáme předem namočenou a nabobtnalou želatinu. Teprve poté horkou směs vyšleháme do pevného sněhu, kterým naplníme sáček se stejnou trubičkou jako na piškoty, a na vychladlé základy stříkáme kolmo vzhůru kužele do podoby čarodějnických čepic.
  7. Necháme při pokojové teplotě 5–10 min. zaschnout a mezitím si připravíme ve vodní lázni čokoládovou polevu rozpuštěním čokolády a kakaového másla nebo kokosového oleje.
  8. V polevě namáčíme zaschlé špičky. Poleva by měla mít teplotu kolem 35–37 °C. Namočené špičky necháme na mřížce okapat a poté je sejmeme a necháme čokoládu zcela ztuhnout. Před zatuhnutím můžeme polevu posypat různým dortovým sypáním.

V hypermarketu Globus seženete nejen vše potřebné pro přípravu výše uvedených halloweenských dobrot, ale nakoupíte tu také spoustu stylových halloweenských dekorací, kostýmů i čerstvé dýně vhodné na dlabání. Užijte si Halloween naplno!

Kategorie:

Halloween Inspirace

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky