Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Bezlepkové lívance s ricottou

21.08.2023 | 30 min.

Tyto bezlepkové lívance mají odlehčené těsto i způsob přípravy, smaží se totiž na kokosovém oleji, který se nepřepaluje ani při vyšších teplotách. Využít ho můžete také na palačinky, ale i do ovesných kaší nebo do salátů.


Množství: 2 porce

Doba přípravy: 30 minut

Suroviny

250 g ricotty
50 ml plnotučného mléka
3 vejce
80 g mandlové mouky
50 g bezlepkové mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce moučkového cukru
špetka soli
pár kapek vanilkového extraktu
  kokosový olej
  ovoce na ozdobu (čerstvé ovoce nebo např. višně naložené v rumu)

Postup

    1. V misce smícháme ricottu, mléko, žloutky a vanilkový extrakt.
    2. V robotu si ušleháme bílky se solí. Když nám začnou bílky při šlehání světlat, přidáme k nim moučkový cukr a ušleháme tuhý sníh.
    3. Do další misky prosejeme mandlovou mouku, bezlepkovou mouku a prášek do pečiva.
    4. Do ricotty vmícháme sypkou směs a zlehka i sníh z bílků.
    5. Lívance smažíme na pánvičce na kokosovém oleji.

Náš tip

Hotové lívance můžeme ozdobit čerstvým ovocem (maliny, jahody, borůvky) nebo višněmi naloženými v rumu.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky