Tradiční bábovka trochu netradičně. Vyzkoušejte celozrnnou bábovku, která se skvěle hodí jako pohoštění pro návštěvu, ke kávě nebo jako sladká tečka po výtečném obědě.
Množství: na jednu celou bábovku
Doba přípravy: 30 minut
U celozrnné mouky nejsou před mletím odstraněny obalové vrstvy zrna a klíčky. Tyto části zrna obsahují největší množství vlákniny a minerálních látek, které chybí v bílé mouce. Vláknina nám napomáhá především při vyprazdňování. Při pečení s celozrnnou moukou se doporučuje její kombinace s bílou moukou.
150 g | celozrnné mouky |
100 g | hladké mouky |
1 lžička | kypřicího prášku do pečiva |
1 lžička | jedlé sody |
větší špetka | soli |
200 g | bílého jogurtu |
150 g | třtinového cukru |
2 | vejce |
100 g | kokosového oleje + na vymazání |
několik kapek | vanilkového extraktu |
kůra z ½ citrónu |