Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Sušenky s kakaovými boby

05.09.2019 | 30 min.

Čokoládovo-kokosové sušenky bez cukru / 12 ks
Příprava 15 minut, pečení 10 minut

Ingredience

100 g mandlové mouky
30 g kokosové mouky
1 lžička sody na pečení
¾ lžičky himalájské soli
85 g kokosového oleje v pevném stavu
150 g erythritolu nebo kokosového cukru
100 g mandlového másla
1 lžička vanilkového extraktu
1 vejce
100 g kakakových bobů

Postup

  1. Nejdříve vyndejte vejce z lednice a zapněte si troubu na 175 stupňů. V jedné míse smíchejte mandlovou mouku, kokosovou mouku, sodu a sůl. V druhé míse ručním mixérem promixujte mandlové máslo, erythritol (nebo kokosový cukr) a kokosový olej. Kokosový olej musí být v pevném stavu, pokud je ten váš tekutý, dejte ho na chvíli do lednice, aby ztuhl. Do této mokré směsi vyklepněte vejce, přidejte vanilkový extrakt a suchou směs.
  2. Vše dobře mixérem promíchejte, můžete použít i ruce, pokud hmota nedrží pohromadě. Nakonec přidejte kakaové boby a už jen zamíchejte vařečkou.
  3. Na plech vyložený pečicím papírem vytvarujte sušenky. Nechte mezi nimi dostatek místa, pečením se trochu zvětší. Pečte cca 10 minut, hotové sušenky poznáte tak, že jejich střed nesmí být vlhký.
  4. Po upečení vytáhněte plech z trouby a nechte na něm sušenky vychladnout. Po vytažení z trouby jsou velmi měkké, ale pak krásně ztuhnou a drží tvar.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky