Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Buddha Bowl

05.09.2019 | 30 min.

Ingredience

Kuličky

1 velká cibule
1 balení uzeného tempehu
5 stroužků česneku
2 a ½ hrnku vařené zelené čočky
4 lžíce pražených slunečnicových semínek
3 lžíce cizrnové mouky
3 lžíce mletého lněného semínka
6 lžic vody
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce citronové šťávy
6 lžiček tymiánu
1 lžička soli
1 a ½ lžičky pepře

Jogurtový dresing

1 hrnek sójového jogurtu
2 lžíce čerstvého tymiánu
4 lžíce citronové šťávy
2 stroužky česneku
½ lžičky soli

Další ingredience na bowl

portobello
malé mrkvičky
těstoviny z quinoy
zelená čočka
salát
rajčata

Postup

  1. Nejprve si připravíme ingredience na kuličky. Cibulku si nakrájíme najemno a tempeh na malé kostičky. Na olivovém oleji si osmažíme cibulku dozlatova, potom přidáme prolisovaný česnek, tempeh, pražená slunečnicová semínka a vařenou čočku. Všechny ingredience necháme na pánvi pořádně opéct. Mezitím si připravíme lněné vejce smícháním mletého lněného semínka a vody (je nutné nechat alespoň 10 minut odstát). Směs na kuličky si rozdělíme na dvě půlky. Jednu půlku dáme do mixéru, mixujeme ji dohladka a poté ji smícháme s druhou půlkou směsi. Přidáme olivový olej, citronovou šťávu, cizrnovou mouku, tymián, pepř, sůl a lněné vejce. Vše pořádně promícháme a vytvoříme kuličky.
  2. Portobello si nakrájíme na plátky a potřeme ho z obou stran směsí olivového oleje, soli a česneku. Mrkvičky si oškrábeme a potřeme směsí z olivového oleje, javorového sirupu a zázvoru. Mrkvičky dáme péct jako první. Pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po 15 minutách přidáme portobello a kuličky a pečeme dalších 25 minut.
  3. Mezitím si můžeme připravit jogurtový dresink a další ingredience do bowlu. Dresink je jednoduchý a rychlý. Čerstvý tymián si nasekáme najemno, přidáme ho do sójového jogurtu společně s citronovou šťávou, prolisovaným česnekem a solí. Pořádně zamícháme a dresink je na světě. Do bowl můžete přidat, cokoliv máte rádi. Já jsem zvolila těstoviny z quinoy, čerstvá rajčátka, salát, zelenou čočku a vše jsem posypala čerstvým tymiánem a červenou cibulkou.

    Náš tip

    Věděli jste, že sójové výrobky, obzvlášť v kombinaci s luštěninami, obsahují hodně bílkovin? Pokud chcete množství bílkovin ve vašem jídle ještě zvýšit, přidejte k luštěninám quinou nebo těstoviny z ní.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky