Grilovaný bůček s kapkou medu, špetkou kurkumy a fenyklovým salátem

07.11.2019 | 50 min.

Zkuste něco nového - grilovaný bůček od našich řezníků s kapkou medu, špetkou kurkumy a fenyklovým salátem. Tenhle recept od Na skok v kuchyni vás nezklame.

Ingredience

800 g vepřového boku (vykoštěného)

Na marinádu

3 lžíce omáčky teriyaki
3 lžíce olivového oleje
1 lžička sušeného zázvoru
2 lžíce tmavé sójové omáčky
1 lžička chilli
špetka skořice
1/2 lžičky kurkumy
2 lžíce medu
pepř
sůl

Na salát

2 střední fenykly
1 lžíce přepuštěného másla
2 hrsti mixu salátů
1 malé jablko
1 hrst vlašských ořechů
2 lžíce olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky medu
několik kapek citrónové šťávy
sůl

Postup

  1. Vepřový bok pokrájíme na tenké plátky (zhruba na 0,5 cm). V misce si smícháme všechny suroviny na marinádu a maso v ní necháme alespoň dvě hodiny naložené.
  2. Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a orestujeme na něm pokrájený fenykl.
  3. V misce si smícháme olivový olej, dijonskou hořčici, med, citrónovou šťávu a sůl.
  4. Mix salátů si dáme do misky a promícháme s dresinkem. K tomu přidáme na julienne nakrájené jablko, orestovaný fenykl a vlašské ořechy.
  5. Bůček zprudka opečeme na kontaktním grilu a podáváme s fenyklovým salátem.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky