Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Tilápie v pečicím papíru s pestem a k tomu brambory pečené v troubě

07.11.2019 | 45 min.

Přijďte si do Globusu pro pořádný úlovek! Vyzkoušejte třeba tilápii, která se výborně hodí na pečení a je bez kostí. Přesvědčit se o tom můžete v receptu od My Cooking Diary.

Ingredience

Na rybu

2 porce tilápie
2 velké hrsti čerstvého koriandru
2 velké hrsti čerstvé hladkolisté petrželky
2 velké hrsti čerstvé bazalky
2 lžíce olivového oleje
1 střední stroužek česneku
čerstvé chilli podle chuti a pálivosti
pár kapek limetové šťávy
2 kusy pečícího papíru (cca 30x30 cm)
1 kus pečícího papíru na celý plech
kousek potravinového provázku
sůl

Na brambory

10 malých brambor
2 lžíce olivového oleje
hrst nasekané petřželky
hrst nasekaného chilli
sůl

Postup

  1. Ze všeho nejdřív si rozehřejme troubu na 180 stupňů. Pak si omyjeme a osušíme rybu a omyjeme a rozkrájíme brambory na poloviny. Brambory dáme do misky, přidáme olej, sůl, promícháme a dáme na plech s pečícím papírem. Brambory dávám vždy na jednu polovinu plechu a na druhou polovinu pak umístím rybu. Brambory dáme péct hned, pečou se déle (cca 30 minut) a mezitím si připravíme pesto na rybu.
  2. Do mixéru vložíme čerstvé bylinky, česnek, chilli, olej, sůl a rozmixujeme na pesto. Ochutnáme a případně dochutíme solí. Ryby pak pořádně obalíme v pestu z obou stran a umístíme doprostřed pečícího papíru. Z těch pak uděláme balíčky (měšce) a zavážeme je provázkem tak, aby byla ryba v papíru pořádně uzavřena. Díky tomu se bude dělat vlastně v páře.
  3. Připravené balíčky přidáme do trouby na plech vedle brambor a pečeme cca 15 - 20 minut, podle velikosti ryby. Brambory pečeme dozlatova. Hotové brambory pak promícháme ještě s nasekanou petrželkou a chilli, případně lehce dosolíme a podáváme.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky