Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Studená polévka Gazpacho

07.11.2019 | 30 min.

Jak se v horkých letních dnech osvěžují Španělé? Přece studenou polévkou Gazpacho! Tento svěží recept od My Cooking Diary s vůní Andalusie zkrátka musíte vyzkoušet.

Ingredience

Na polévku

500 g čerstvých rajčat
1 salátová okurka hadovka
1 větší červená paprika
3 střední šalotky
3 střední stroužky česneku
1/2 zralého středního manga
2 lžíce světlé sojové omáčky
2 lžíce Worcesterové omáčky
1 lžíce bílého vinného octa
velká hrst čerstvého koriandru
velká hrst čerstvé bazalky
citrónová šťáva podle chuti
chilli paprička podle chuti a pálivosti
sůl a čerstvě mletý pepř
led podle potřeby

Na dozdobení

slunečnicová semínka
1 menší avokádo
bylinky nebo chilli na ozdobu

Postup

  1. Okurku, chilli, papriku (chilli i papriku bez semínek), šalotku a rajčata pořádně omyjte a nakrájejte. Stejně tak omyjte, oloupejte a nakrájejte mango. Vše krájejte nahrubo. Oloupejte česnek a všechno společně dejte do mixéru. Přidejte bylinky, všechny omáčky, trochu soli a pepře a začněte mixovat. Záleží na vás, jak dlouho bude mixování probíhat. Někdo má rád úplně jemnou konzistenci, někdo spíš hrubší. Po prvním rozmixování směs ochutnejte a dochuťte podle potřeby ještě solí, pepřem, citrónem a případně javorovým sirupem, pokud je potřeba.
  2. Pokud polévku mixujete dlouho, může se stát, že už nebude kvůli výkonu mixéru moc studená. Během mixování tedy můžete přidat led (polévka bude pak zároveň i malinko řidší), anebo dát polévku po mixování na chvíli do lednice. Hotovou polévku ozdobte nakrájeným avokádem, (opečenými) slunečnicovými semínky, chilli a bylinkami.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky