Používáme cookies
nezbytné pro správné fungování webu, analýzu provozu a návštěvnosti a personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat nebo blokovat využívání jednotlivých druhů cookies můžete v Nastavení cookies.
Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.
Pro více informací klikněte zde.
Rozumím a souhlasím Nastavení cookies

Quinoa Bowl

07.11.2019 | 30 min.

Znáte Quinoa Bowl? Vyzkoušejte zdravý a rychlý recept od My Cooking Diary.

Ingredience

Na obsah misky

100 g quinoi (třeba mix bílé a červené)
160 g uzeného tofu
10 cherry rajčat
1 zralé avokádo
hrst polníčku
hrst koriandru

Na omáčku

1 střední zralé avokádo
1 stroužek česneku
1 lžička nakládaných jalapeňo papriček
2 lžíce olivového oleje extra virgin
šťáva z půlky citrónu
hrst čerstvého koriandru
hrst čerstvé petrželky
sůl a čerstvě mletý pepř
voda podle potřeby
černý sezam na zdobení

Postup

  1. Quinou si uvaříme v dostatečném množství lehce osolené vody nebo vývaru doměkka. Trvá to asi 15 minut a uvařenou quinou poznáte tak, že z ní začnou vykukovat bílé klíčky. Propláchneme ji vodou a necháme okapat. Rajčata, avokádo a tofu nakrájíme na přibližně stejné kousky a tofu opečeme na pánvi lehce do zlatova na trošce olivového oleje. Všechny připravené ingredience společně se salátem a bylinkami naskládáme rovnoměrně do dvou misek vedle sebe.
  2. Do mixéru dáme vyloupané avokádo společně se všemi ostatními ingrediencemi na omáčku a mixujeme dohladka. Omáčka by měla být ve výsledku polotekutá, takže podle potřeby použijte vodu. Na závěr nezapomeňte omáčku dochutit finálně solí, pepřem nebo případně citrónem. Dává totiž chuť celému jídlu.
  3. Hotovou omáčku pak přidáme k ostatním ingrediencím a podáváme. Před konzumací vše pořádně promícháme.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky