Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Polévka z pečených rajčat a paprik

18.08.2023 | 30 min.

Hledáte inspiraci na skvělou lehkou večeři? Tato polévka z pečených rajčat a paprik od My Cooking Diary chutná jako slunné léto – prosluněné a osvěžené vůní čerstvých bylinek.


Množství: 4 porce

Doba přípravy: 30 minut

Suroviny

3 větší šalotky
500 g cherry rajčat
1 větší červená paprika
300 ml rajčatového pyré
3 střední stroužky česneku
200 ml zeleninového vývaru nebo vody
2 hrsti čerstvé bazalky
olivový olej extra virgin
javorový sirup
hrst slunečnicových semínek
sůl a čerstvě mletý pepř
pečicí papír

Postup

  1. Troubu nechte předehřát na 180 °C a na plech si připravte pečicí papír. Rajčata nakrájejte na půlky, papriku na kostičky, dvě šalotky na čtvrtiny a oloupejte dva stroužky česneku (můžete vyndat z česneku klíček).

    Všechno společně dejte do misky, zalijte trochou olivového oleje, osolte, opepřete a pořádně promíchejte.

    Zeleninu rozprostřete na plech a dejte ji takhle péct přibližně na 20-25 minut. Mezitím nakrájejte jednu šalotku a jeden stroužek česneku najemno.
  2. Po upečení zeleniny rozpalte v hrnci olivový olej, šalotku na něm lehce opečte, dejte k ní na chviličku rozvonět česnek a pak přidejte pečenou zeleninu. Pořádně promíchejte, přilijte rajčatový pyré, trochu vývaru, sůl, pepř a nechte pár minut společně povařit.

    Pak přidejte hrst nasekané čerstvé bazalky, hrnec odstavte z ohně a všechno rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
  3. Pokud je polévka hodně hustá, přidejte ještě vývar. Na závěr polévku vraťte na plotnu a dochuťte solí a javorovým sirupem.

    Hotovou polévku servírujte s kouskem pečiva, čerstvou bazalkou a opečenými slunečnicovými semínky.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky