Používáme cookies
nezbytné pro správné fungování webu, analýzu provozu a návštěvnosti a personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat nebo blokovat využívání jednotlivých druhů cookies můžete v Nastavení cookies.
Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.
Pro více informací klikněte zde.
Rozumím a souhlasím Nastavení cookies

Mořský vlk

07.11.2019 | 30 min.

Přijďte si do Globusu pro pořádný úlovek. Mořský vlk má velmi jemné maso a je výborný na všechny způsoby. Inspirovat se můžete například receptem od My Cooking Diary.

Ingredience

Na salát

150 g zelené nebo černé čočky
2 větší snítky čerstvého tymiánu
3 bobkové listy
70 g sušených rajčat
8 cherry rajčat
2 lžíce javorového sirupu
2 lžíce bílého vinného octa
hrst vlašských ořechů
hrst čerstvé hladkolisté petrželky
hrst čerstvého koriandru
hrst čerstvého kopru
sůl

Mořský vlk

2 filety mořského vlka s kůží
trocha hladké mouky na obalení
olivový olej
lžíce másla
stroužek česneku
snítka tymiánu

Postup

Salát

  1. Nejdřív propláchneme čočku, dáme ji do hrnce, zalijeme dostatkem vody (cca 1,5 litru) a společně s bobkovým listem a tymiánem dáme pod pokličku vařit asi na 15 minut doměkka. V průběhu vaření čočku ochutnáváme a když je tak akorát na skus (nechceme rozvařenou čočku), tak jsem ji scedíme a propláchneme studenou vodou.
  2. Mezitím, co se nám vaří čočka, si nakrájíme cherry rajčata i sušená rajčata na menší kousky, najemno nasekáme všechny bylinky a nahrubo oříšky. Hotovou čočku ochutíme javorovým sirupem, vinným octem a solí tak, aby nám to chutnalo. Radši přidáváme všechny ingredience po troškách, dokud není chuť podle nás dokonale vyvážená.
  3. Na závěr do čočky přimícháme cherry i sušená rajčata, nasekané bylinky a oříšky.

Mořský vlk

  1. Filety si omyjeme studenou vodou, osušíme papírovou utěřkou, lehce několikrát nařízneme na kůži, nasolíme a obalíme v hladké mouce. Na pánev si dáme rozehřát olivový olej a přidáme do něj nožem rozdrcený stroužek česneku. Ten necháme v oleji rozvonět a pak ho dáme pryč z pánve. Do oleje pak přidáme lžící másla, snítku tymiánu a vložíme na pánev i filety mořského vlka kůží dolů. Opékáme z obou stran dozlatova.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky