Jablkovo-malinový crumble

07.11.2019 | 40 min.

Znáte crumble? Po tomhle voňavém receptu od My Cooking Diary se z něj zaručeně stane hvězda vaší kuchyně. Pochutnejte si na něm dříve než vychladne, pěkně za tepla je totiž nejlepší.

Ingredience

Náplň

350 g jablek
100 g malin
1 zarovnaná lžička skořice
2,5 lžíce javorového sirupu

Drobenka

65 g mletých ořechů (mandle, vlašáky, pekany, lískové nebo mix)
60 g hladké nebo špaldové mouky
2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
2 lžíce javorového sirupu

Postup

  1. Jablka omyjte, oloupejte, nakrájejte asi na 2 cm velké kousky a dejte do misky společně s malinami (mohou být i mražené). Přidejte skořici, sirup a pořádně promíchejte. Ochucené ovoce dejte do zapékací mísy a připravte si drobenku. Všechny ingredience stačí dát do mističky a rukou propracovat. Drobenku pak rovnoměrně nasypte na připravené ovoce a dejte péct do trouby na 180 °C na 30 minut.
  2. Hotový crumble podávejte se zakysanou smetanou, jogurtem nebo šlehačkou podle chuti.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky