Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Celozrnné špagety s avokádovým pestem

07.11.2019 | 15 min.

Máte chuť na něco lehčího? Vyzkoušejte letní bezmasý recept na celozrnné špagety od My Cooking Diary.

Ingredience

250 g celozrnné špagety
10 cherry rajčat nebo 2 lžíce krájených sušených rajčat
1 zralé avokádo
1 větší stroužek česneku
1 velká hrst ořechů nebo semínek (vlašské, kešu, piniové,slunečnicové…)
3 velké hrsti čerstvé bazalky
3 extra panenského olivového oleje
šťáva z jednoho malého citrónu
sůl a čerstvě mletý pepř
strouhaný parmazán podle chuti

Postup

  1. Špagety si uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě. Na 1 litr vody dejte 1 lžičku soli.
  2. Avokádo oloupejte, lehce rozmačkejte vidličkou a spolu s ostatními ingrediencemi ho dejte do mixéru. Pokud chcete, přidejte do mixéru i lžíci nastrouhaného parmezánu. Pesto mixujte dohladka. Pokud vám bude připadat moc husté, přidejte ještě trošku olivového oleje.
  3. Na závěr pesto dochuťte finálně solí a pepřem. Uvařené špagety dejte na talíř, naservírujte na ně pesto a ozdobte sušenými rajčaty, bazalkou a strouhaným parmazánem.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky