Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Bylinkové Aioli

07.11.2019 | 15 min.

Povyšte svůj sendvič na vysokou gastronomii a vyzkoušejte španělské aioli. Skvěle se hodí jako dip nebo místo majonézy. Inspiraci najdete u My Cooking Diary.

Ingredience

2 větší žloutky
2 větší stroužky česneku
1 větší lžička dijonské hořčice
100 ml olivového oleje
150 ml slunečnicového oleje
1,5 lžíce čerstvé citrónové šťávy
hrst nasekané čerstvé petrželky a koriandru
sůl a čerstvě mletý pepř
čerstvá zelenina a pečivo k podávání

Postup

  1. Do vyšší a užší nádoby si dáme žloutky, prolisované stroužky česneku, hořčici, sůl, pepř a začneme mixovat tyčovým mixérem. V průběhu mixování opravdu pomalu přiléváme nejdřív olivový olej, pak polovinu citrónové šťávy, pak slunečnicový olej a podle chuti na závěr zbytek citrónové šťávy.
  2. Do hotové směsi pak přidáme najemno nasekanou petrželku a koriandr a na závěr případně ještě dochutíme solí a pepřem. Podáváme s čerstvým pečivem, zeleninou nebo používáme stejně jako majonézu. Tedy jako dip nebo třeba jako základ do sendvičů. Bez bylinek pak můžete recept použít i jako základ do různých dresinků.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky