Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Višňové šneky se skořicí a pistáciemi

22.11.2019 | 120 min.

Ingredience

400 g hladké mouky
60 g cukru krupice
200 g mléka
20 g droždí
1 vejce
1 lžička soli
250 g višňového džemu
1 lžíce griotky
50 g cukru moučka
50 g loupaných pistácií

Postup

  1. Na vál dáme mouku, přidáme cukr a sůl, vajíčka, rozdrobené droždí a vlažné mléko. Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké, nelepivé těsto. To necháme přikryté pod utěrkou kynout asi 1 hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  2. Poté těsto na pomoučněném vále rozválíme na obdélník velikosti asi 50x20 cm. Višňový džem na rozválené těsto rozetřeme a bohatě posypeme mletou skořicí. Těsto srolujeme do tvaru rolády a nakrájíme na 12 stejných kousků. Ty vkládáme řeznou stranou nahoru do pekáčku o velikosti asi 20x30 cm, který jsme vytřeli olejem a vyložili papírem. Necháme přikryté v pokojové teplotě dobře nakynout.
  3. Vykynuté šneky pečeme v rozehřáté troubě při 170 °C asi 25 až 30 minut.
  4. Na polevu si smícháme griotku, višňový džem a cukr dohladka. Právě vytažené šneky touto polevou pomocí mašlovačky dobře potřeme. Ještě než poleva zaschne, tak ji bohatě posypeme nahrubo posekanými pistáciemi. Podáváme vlažné.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky