Oživte svoje sváteční menu chuťově bohatou rybí polévkou s lososovými knedlíčky.
Množství: 4–6 porcí
Doba přípravy: 1 hodina
500 g | odřezků z ryb (případně i hlava a porce ryby) |
1 | cibule |
1 | mrkev |
1/2 | petržele |
kousek celeru | |
3 | bobkové listy |
6 | kuliček nového koření |
6 | kuliček celého pepře |
sůl | |
1,5 l | vody |
200 g | čerstvého lososa (filet) |
5 | krajíců celozrnného toustového chleba |
50 ml | mléka |
2 | vejce |
sůl | |
1 hrst | nasekané hladkolisté petržele do knedlíčků |
cca 6 lžic | strouhanky |
1 | velká mrkev |
1/2 | větší petržele |
kousek celeru | |
8cm | špalíček pórku |
3 lžíce | přepuštěného másla |
2 | vrchovaté lžíce hladké mouky |
1 | velká hrst mraženého hrášku |
sůl a čerstvě namletý bílý pepř | |
muškátový květ | |
50 ml | smetany ke šlehání |
1 hrst | nasekané hladkolisté petržele |
4 | krajíce celozrnného toustového chleba na krutony |
Pokud jste vařili vývar z rybího filetu, můžete do polévky přidat i obrané rybí maso.