Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Bezlepkové linecké

08.11.2022 | 90 min.

I s bezlepkovou dietou si můžete na Vánoce pochutnat na oblíbeném lineckém cukroví. S tímto receptem to bude hračka.

Množství: na 1 várku

Doba přípravy: 90 min (+ 12 hodin na uležení těsta)

Ingredience

30 dkg bezlepkové mouky
20 dkg tuku
10 dkg cukru
1 žloutek
marmeláda (např. rybízová)

Postup

  1. Veškeré suroviny smícháme a zpracujeme do těsta, které následně necháme v chladu odpočinout (ideálně alespoň přes noc).
  2. Další den těsto rozválíme na pomoučeném vále a začneme vykrajovat jednotlivé tvary, které postupně klademe na plech s pečicím papírem. Pečeme na 170 °C po dobu zhruba 10 minut.
  3. Upečené cukroví slepujeme marmeládou, nejlépe rybízovou. Dle chuti můžeme před servírováním pocukrovat moučkovým cukrem.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky