V některých regionech se vinná klobása podává na Štědrý večer, skvělá bude ale i k novoročnímu obědu společně s tradiční čočkou.
Množství: 6 porcí
Doba přípravy: 1 hodina
1 kg | Vinné klobásy Globus |
400 g | zelené drobnozrnné čočky |
2 lžíce | sušené saturejky |
sůl | |
2 lžíce | přepuštěného másla |
1 | velká cibule |
1 | velká mrkev |
2 | řapíky celeru |
2 | stroužky česneku |
2 lžičky | uzené mleté papriky |
2 | plné lžíce hladké mouky |
400 ml | vody |
3 | brambory |
3 | bobkové listy |
čerstvě namletý pepř | |
2-3 lžíce | vinného octa |
1 hrst | sladkolisté petržele |
1 kg | vinné klobásy |
hladká mouka na obalení | |
uzená mletá paprika na ochucení mouky | |
přepuštěné máslo nebo řepkový olej na smažení |