Vychutnejte si vitamíny nabyté kysané zelí v perfektně vyváženém segedínském guláši s domácím chlebovým knedlíkem podle Petra Židka.
700 g | vepřové plece Globus |
3 lžíce | vepřového sádla |
4 | cibule |
4 | stroužky česneku |
1 lžíce | hladké mouky |
400 g | bílého kysaného zelí |
300 g | bílého zelí |
2 lžíce | sladké papriky |
4 | bobkové listy |
1,5 l | hovězího vývaru |
100 ml | smetany ke šlehání |
5 lžic | zakysané smetany |
1 lžíce | kukuřičného škrobu |
sůl | |
pepř | |
400 g | staršího chleba |
2 | vejce |
1 lžíce | másla |
100 ml | smetany ke šlehání |
čerstvá petržel | |
2 špetky | muškátového oříšku |
50 ml | hovězího vývaru |
pár kapek olivového oleje |