Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Minipizzy z jogurtového těsta

31.12.2021 | 45 min.

Ingredience

400 g bílého jogurtu (1 velký kelímek)
460 g hladké mouky
2 vejce
1 balíček kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
125 g čerstvého baby špenátu
2 lžíce lučiny
2 stroužky česneku
50 ml vody
6 malých žampiónů
1 lžička ghí
sůl
hrst slunečnicových semínek

Postup

  1. Při přípravě se vám bude hodit lívanečník, pokud ho však nemáte, můžete těsto vylít na velký plech vyložený pečicím papírem a držet se uvedeného postupu.
  2. Jako první smícháme bílý jogurt s hladkou moukou, kypřicím práškem, dvěma vejci a špetkou soli a připravíme hladké těsto. Těstem naplníme máslem vymazaný lívanečník a dáme péci do předem vyhřáté trouby na 180°C na zhruba 10 minut.
  3. Po deseti minutách na minipizzy lžící poklademe špenátovou směs, kterou připravíme dušením baby špenátu s 50 ml vody a prolisovaným česnekem. Dusíme zhruba 5 minut. Poté slijeme přebytečnou vodu, přidáme 2 lžíce lučiny a promícháme. Lučina se s teplým špenátem rozpustí a spojí. Minipizzy takto pečeme dalších 20 minut.
  4. Mezi tím si na ghí orestujeme na plátky nakrájené žampióny, které lehce osolíme. Žampióny na minipizzy poklademe až po vytažení z trouby. Na závěr pizzy dozdobíme slunečnicovými semínky.

Náš tip

Minipizzy miluje každý, tak proč nevyzkoušet jejich zdravou variantu? Bez slunečnicových semínek jsou vhodné pro děti od jednoho roku. Pokud byste je rádi připravili i pro menší členy rodiny, zkuste variantu s povařeným špenátem a hráškem s tím, že vzniklou směs následně rozmixujete. Špenát se tím osladí a bude lahodnější.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky