Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Krémová květáková polévka

03.02.2023 | 45 min.

Květáková polévka, které nejen zahřeje, ale hlavně výborně chutná.

Množství: 4–6 porcí

Doba přípravy: 45 minut

Ingredience

1/2 růžiček z 1 květáku
1 cibule
1 mrkev
2 brambory
1 stroužek česneku
1,5 l zeleninového vývaru
sůl
pepř
slunečnicová semínka

Postup

  1. Květák překrojíme, polovinu si rozebereme na růžičky a rozkrájíme je na menší kousky (část růžiček si odložíme stranou). Mrkev a brambory nakrájíme na kostičky o průměru 1 cm, z česneku uděláme plátky, cibuli také rozkrájíme na kostičky.
  2. Začneme cibulí, kterou budeme opékat na tuku tak dlouho, dokud nebude krásně lesklá. Poté přidáme mrkev, brambory pokrájené na kostičky a česnek na plátky. Přidáme i pokrájený květák a zhruba 5 minut restujeme. Na závěr přidáme vývar, který můžeme nahradit obyčejnou vodou, a celou směs vaříme zhruba půl hodiny, dokud květák nezměkne. Následně vše pečlivě rozmixujeme a v případě potřeby naředíme trochou vody.
  3. Připravíme si ještě opečený květák na dozdobení  růžičky, které jsme si na začátku odložili stranou, nakrájíme na plátky a pečeme potřené olivovým olejem se solí a pepřem na 180 stupňů po dobu asi 10 minut.
  4. Na závěr polévku dochutíme solí, pepřem, petrželkou a dozdobíme pečeným květákem a semínky, která předem můžeme ještě opražit na pánvi.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky