Chcete na Velikonoce vyzkoušet něco nového? Vyzkoušejte třeba tento recept od Josefa Maršálka na tradiční anglické bochánky podobné našim mazancům.
Množství: 16–20 bochánků
Doba přípravy: 2,5 hodiny včetně kynutí
70 ml | vody |
70 g | hladké mouky |
špetka soli |
400 g | hladké mouky |
60 g | cukru krupice |
230 ml | mléka |
2 | vejce (1 do těsta, 1 na potření) |
75 g | másla |
5 g | soli |
1 lžička | mletého koření (skořice, muškátového oříšku, anýzu, hřebíčku...) |
20 g | čerstvého droždí (nebo 10 g sušeného) |
300 g | sušeného či kandovaného ovoce |
kůra z jednoho citronu | |
50 g | medu |
Anglické velikonoční bochánky, známe pod svým tradičním názvem Hot Cross Buns, si můžete připravit také ve slané nebo čokoládové verzi podle receptů Josefa Maršálka.