Používáme cookies
nezbytné pro správné fungování webu, analýzu provozu a návštěvnosti a personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat nebo blokovat využívání jednotlivých druhů cookies můžete v Nastavení cookies.
Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.
Pro více informací klikněte zde.
Rozumím a souhlasím Nastavení cookies

Steak z hovězí svíčkové s květákem a morkovou omáčkou

29.04.2020 | 60 min.

Ingredience

600 g hovězí svíčkové Globus
1 menší květák
4 morkové kosti
2,5 l hovězího vývaru
2 snítky rozmarýnu
5 snítek hladkolisté petržele
1 lžíce másla
olivový olej
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup

  1. Připravený hovězí vývar svaříme na hustou omáčku tak, aby konzistencí připomínal karamel. Z morkových kostí vytáhneme morek, který nakrájíme na menší kostičky a opečeme na suché pánvi. Morek pustí hodně tuku, na kterém později opečeme hovězí svíčkovou, takže pánev nemyjte. Opečený morek přimícháme do svařeného vývaru.
    Jak vykostit a naporcovat kuře Jak vykostit a naporcovat kuře
  2. Hovězí svíčkovou rozdělíme na tři 200 g steaky a zprudka opečeme z každé strany 2 minuty na tuku z morku. Následně svíčkovou dáme odpočívat na 15 minut do trouby na 50 stupňů Celsia.
    Jak vykostit a naporcovat kuře Jak vykostit a naporcovat kuře
  3. Květák rozkrojíme na 4-5 plátků a opečeme ho na pánvi s olivovým olejem na nejslabším plameni. Květák opékáme, dokud není z obou stran opečený dozlatova. Nakonec přidáme máslo, sůl, pepř, nasekanou petržel i se stonky a nasekaný rozmarýn.
    Jak vykostit a naporcovat kuře Jak vykostit a naporcovat kuře
  4. Květák na talíři zalijeme hotovou omáčkou s morkem, přidáme rozpůlený steak a posypeme solí.
    Jak vykostit a naporcovat kuře Jak vykostit a naporcovat kuře

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky