Grilovaný losos s koprovo křenovým crème frâiche

08.07.2020 | 20 min.

Ingredience

500 g čerstvého lososa
200 g crème frâiche
4 snítky kopru
50 g křenu
2 citrony
4 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Postup

  1. Crème frâiche smícháme s natrhaným koprem, nastrouhaným křenem, olivovým olejem, šťávou z jednoho citronu a solí.
    Grilovaný losos s koprovo křenovým crème frâiche Grilovaný losos s koprovo křenovým crème frâiche
  2. Lososa osolíme, opepříme a položíme na mírně rozpálený gril kůží dolů. Grilujeme 3 minuty, pak ho obrátíme a grilujeme 1 minutu, ideálně tak, aby zůstal šťavnatý. Současně s lososem grilujeme rozpůlený citron (rozpůlenou částí dolů), dokud nám nezkaramelizuje.
    Grilovaný losos s koprovo křenovým crème frâiche Grilovaný losos s koprovo křenovým crème frâiche
  3. Lososa podáváme s hotovým crème frâiche, zakápneme olivovým olejem a na rybu vymačkáme šťávu z grilovaného citronu.
    Grilovaný losos s koprovo křenovým crème frâiche

Kategorie:

Hlavní jídla Ryby

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky