Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Jihočeský borůvkový koláč s mandlemi

11.08.2020 | 195 min.

Ingredience

Těsto:

250 g hladké mouky
40 g cukru krupice
50 ml mléka
100 g majonézy
1/4 lžičky soli
10 g droždí
2 vejce
kůra z 1 citronu

Na dokončení:

500 g lesních borůvek
50 g plátků mandlí
50 g třtinového cukru
50 g másla

Postup

  1. Začneme těstem, a to tak, že do mísy navážíme všechny ingredience, s tím, že mléko přidáme vlažné. Hněteme, dokud nedostaneme hladké a nelepivé těsto, které se nesmí přichytávat.
    Jihočeský borůvkový koláč s mandlemi Jihočeský borůvkový koláč s mandlemi
  2. Těsto necháme na teplém místě asi 2 hodiny vykynout, poté ho přeneseme na pečicí papír a namoučenými prsty jej opatrně roztáhneme do velikosti plechu, na kterém budeme péct.
    Jihočeský borůvkový koláč s mandlemi
  3. Těsto i s papírem přeneseme na plech a hustě ho posypeme borůvkami, plátky mandlí a hnědým třtinovým cukrem.
    Jihočeský borůvkový koláč s mandlemi Jihočeský borůvkový koláč s mandlemi
  4. Na povrch poklademe kostičky studeného másla a koláč necháme asi půl hodiny dokynout. Pečeme ho na horkovzduch při 200 °C asi 14 až 15 minut. Necháme vychladnout a před podáváním pocukrujeme.
    Jihočeský borůvkový koláč s mandlemi

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky