Karamel s mořskou solí

22.09.2020 | 30 min.

Ingredience

280 g cukru krupice
250 ml 33% smetany
100 g másla
5 g mořské soli

Postup

  1. Ve větším hrnci za občasného míchání rozpustíme cukr na velmi mírném ohni tak, aby vznikl světlý karamel. Přidáme máslo a mícháme, dokud se s ním karamel nespojí.
    Karamel s mořskou solí Karamel s mořskou solí
  2. Stranou přivedeme k varu smetanu a ve dvou až třech dávkách ji vmícháme do karamelu, pozor, abychom se neopařili. Za stálého míchání přidáme sůl a ještě asi minutu až dvě povaříme.
    Karamel s mořskou solí Karamel s mořskou solí
  3. Necháme mírně vychladnout a nalijeme do sklenic. Pokud máme v karamelu viditelné kousky nerozpuštěného cukru či soli, můžeme tyčovým mixérem hmotu před nalitím do skleniček ještě promixovat.
    Karamel s mořskou solí

Kategorie:

Dezerty

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky