Podzimní salát s růžičkovou kapustou

16.10.2020 | 45 min.

Ingredience

Na salát:

120 g čerstvého baby špenátu
1 sladká zralá hruška
velká hrst borůvek
velká hrst kešu oříšků
velká hrst sušených brusinek
hrst čerstvé hladkolisté petrželky
sůl a čerstvě mletý pepř

Na pečenou zeleninu:

15 menších brambor typu Grenaille
500 g růžičkové kapusty
1 červená cibule
1 lžíce medu
2 lžíce olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř

Na zálivku:

100 g zakysané smetany (nebo bílého jogurtu)
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce Worcesterové omáčky
1 stroužek česneku
nasekaná čerstvá hladkolistá petrželka
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup

  1. 1. Začneme tím, že si troubu rozehřejeme na 180 stupňů a připravíme si zeleninu k pečení. Brambory si omyjeme a rozkrájíme na poloviny nebo čtvrtiny, záleží na velikosti brambory. Kapustičky očistíme od zvadlých nebo žlutých lístků, pokud nějaké jsou, případně odkrájíme větší nebo nehezké košťály (ty menší nechávám, kapustičky pak hezky drží) a rozkrájíme je na poloviny. V míse smícháme brambory, kapustičky, med, olivový olej, sůl, pepř, promícháme, přemístíme do pekáče a dáme do trouby péct na cca 30 minut doměkka a dozlatova.
    Podzimní salát s růžičkovou kapustou Podzimní salát s růžičkovou kapustou
  2. 2. V mezičase si připravíme zálivku. Smícháme všechny ingredience dohromady a ladíme chuť podle sebe. Pokud je příliš hustá, klidně ji malinko nařeďte vodou. Není to ale většinou třeba, záleží na typu smetany nebo jogurtu, který použijete. Taky si nakrájíme hrušku na kostičky a nasekáme petrželku nahrubo.
    Podzimní salát s růžičkovou kapustou Podzimní salát s růžičkovou kapustou
  3. 3. Upečenou zeleninu necháme jenom lehce vychladnout a přimícháme k ní špenát, hrušku, borůvky, brusinky a oříšky. Na závěr vše přelijeme připravenou zálivkou a můžeme podávat.
    Podzimní salát s růžičkovou kapustou

Kategorie:

Bez masa Hlavní jídla Salát

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky