Ořechové tyčinky se skořicí a žloutkovou polevou

04.12.2020 | 60 min.

Ingredience

Ořechová hmota:

125 g mletých vlašských ořechů
125 g měkkého másla
125 g cukru krupice
60 g pohankové mouky
3 bílky
6 g prášku do pečiva
1 g soli
2 g skořice

Poleva:

140 g cukr moučka
3 žloutky

Na dokončení:

50 g hořká čokoláda

Postup

  1. Měkké máslo ušleháme s cukrem a skořicí do pěny, postupně přidáváme směs všech suchých ingrediencií a bílků. Výsledná hmota musí být hladká a nesražená. Hmotu rovnoměrně natřeme na papírem vyložený pekáček o velikosti 20x15cm a upečeme ve vyhřáté troubě při 170°C dozlatova asi 12-15 minut. Necháme vychladnout.
    Ořechové tyčinky se skořicí a žloutkovou polevou Ořechové tyčinky se skořicí a žloutkovou polevou
  2. Rozpustíme si čokoládu, kterou naplníme papírový kornoutek. V misce utřeme krátce cukr se žloutky dohladka (ne do pěny). Žloutkovou polevu natřeme pomocí nože či stěrky na upečený povrch, diagonálně postříkáme polevou z rohu do rohu a nožem či špejlí ozdobíme do krokvic.
    Ořechové tyčinky se skořicí a žloutkovou polevou Ořechové tyčinky se skořicí a žloutkovou polevou
  3. Necháme zaschnout a krájíme nožem namočeným v horké vodě tyčinky. Uložíme v dobře uzavíratelné dóze v suchu a chladnu, Jednotlivé vrstvy od sebe oddělíme papírem.
    Ořechové tyčinky se skořicí a žloutkovou polevou Ořechové tyčinky se skořicí a žloutkovou polevou

Kategorie:

Pečení Vánoce

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky