Pařížské rohlíčky podle babičky Josefky

04.12.2020 | 180 min.

Ingredience

Sněhová hmota:

100 g bílků (asi 3ks)
200 g cukru krupice
100 g cukru moučka
100 g vlašských mletých ořechů
1/4 lžičky skořice
1/4 lžičky soli

Náplň:

250 g smetany ke šlehání
70 g cukru krupice
100 g hořké 70% čokolády
50 g kakaa
75 g másla

Poleva:

200 g hořké čokolády
40 g kokosového oleje

Postup

  1. Bílky, cukr krupici a sůl zahřejeme ve vodní lázni dohorka, cukr mezi prsty musí být úplně rozpuštěn. Vyjmeme z lázně a mixérem vyšleháme dotuha. Když je sníh tuhý a téměř vychladlý, stěrkou opatrně zamícháme směs ořechů, skořice a cukru moučka.
    Pařížské rohlíčky podle babičky Josefky Pařížské rohlíčky podle babičky Josefky
  2. Hmotou naplníme sáček s řezanou zdobící trubičkou a na plech vyložený papírem stříkame malé rohlíčky. Pečeme asi 2 hodiny při 90C. Necháme vychladnout v troubě.
    Pařížské rohlíčky podle babičky Josefky Pařížské rohlíčky podle babičky Josefky
  3. Na náplň za stálého míchání svaříme všechny suroviny kromě čokolády, necháme vařit asi 1-2 minuty. Přidáme čokoládu a ponorným mixérem rozmixujeme. Necháme přes noc “uzrát” v lednici.
    Pařížské rohlíčky podle babičky Josefky
  4. Druhý den náplň maličko nahřejeme a vyšleháme dohladka. Sáčkem s řezanou trubičkou ozdobně nastříkáme na upečené rohlíčky a v lednici necháme ztuhnout.
    Pařížské rohlíčky podle babičky Josefky Pařížské rohlíčky podle babičky Josefky
  5. Namáčíme v rozpuštěné čokoládě dobře rozmíchané s olejem. Skladujeme na suchém a chladném místě.
    Pařížské rohlíčky podle babičky Josefky Pařížské rohlíčky podle babičky Josefky

Kategorie:

Pečení Vánoce

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky