-
Bílky, cukr krupici a sůl zahřejeme ve vodní lázni dohorka, cukr mezi prsty musí být úplně rozpuštěn. Vyjmeme z lázně a mixérem vyšleháme dotuha. Když je sníh tuhý a téměř vychladlý, stěrkou opatrně zamícháme směs ořechů, skořice a cukru moučka.
-
Hmotou naplníme sáček s řezanou zdobící trubičkou a na plech vyložený papírem stříkame malé rohlíčky. Pečeme asi 2 hodiny při 90C. Necháme vychladnout v troubě.
-
Na náplň za stálého míchání svaříme všechny suroviny kromě čokolády, necháme vařit asi 1-2 minuty. Přidáme čokoládu a ponorným mixérem rozmixujeme. Necháme přes noc “uzrát” v lednici.
-
Druhý den náplň maličko nahřejeme a vyšleháme dohladka. Sáčkem s řezanou trubičkou ozdobně nastříkáme na upečené rohlíčky a v lednici necháme ztuhnout.
-
Namáčíme v rozpuštěné čokoládě dobře rozmíchané s olejem. Skladujeme na suchém a chladném místě.