Sádlovky

18.12.2020 | 90 min.

Ingredience

Na kakaovou verzi:

170 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
125 g lehce změklého sádla
30 g  tmavého kakaa
1/4 lžičky skořice

Na vanilkovou verzi:

170 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
125 g lehce změklého sádla
1 vanilkový lusk - vnitřní část

Na plnění:

Oblíbená marmeláda / džem
Loupané celé mandle

Postup

  1. Postup je opravdu jednoduchý. U kakaové verze prosejeme přes sítko mouku, cukr a kakao do misky, přidáme na kousky nakrájené sádlo, skořici a pomocí robota nebo rukou vypracujeme hladké kompaktní těsto. Ze začátku se bude lehce sypat, ale jak se sádlo zahřeje, začne se vše krásně spojovat. Takhle připravenou směs zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet ideálně přes noc v lednici.
  2. U vanilkové verze postupujeme stejně. Mouku a cukr prosejeme přes sítko do misky, přidáme na kousky nakrájené sádlo a vnitřek vanilkového lusku. Opět pořádně propracujeme, zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet přes noc v lednici.
  3. Z připraveného těsta tvarujeme kuličky o průměru cca 2 cm a pak do nich koncem vařečky nebo prstem uděláme důlek. Tím je lehce rozplácneme a připravíme tak místo na marmeládu. Takhle připravené sádlovky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem (já používám nepřilnavý plech) a pečeme v troubě předehřáté na 175 stupňů cca 10-12 minut. Z trouby vyndavám ve chvíli, kdy u důlku lehce popraskají. Ten efekt se mi líbí. Po upečení jsou sádlovky opravdu křehoučké, nechte je proto, zcela vychladnout.
  4. Upečené sádlovky po vychladnutí plníme oblíbenou marmeládou/džemem a loupanou mandlí.

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky