-
Nejdříve vyšlehejte z vajec a cukru pěnu. Pak rozpusťte máslo a med. Suroviny nechte na chvilku vychladit, a pak je přidejte k našlehané pěně. Poté smíchejte suché ingredience, prosypte je přes síto a postupně kousek po kousku je přidávejte k směsi z pěny, másla a medu. Jakmile bude mít těsto hustou konzistenci, vyklopte ho na vál. Aby se vám těsto dobře zpracovávalo, nezapomínejte si ho pravidelně podsypávat moukou. Vypracované těsto pak zabalte a vložte alespoň na 24 hodin do ledničky.
-
Až bude těsto odleželé, vyválejte z něj asi půlcentimetrový vál. Pak se můžete pustit do vykrajování. Perníčky pokládejte na plech vyložený pečícím papírem nebo speciální pečící fólií a pečte v rozehřáté troubě na 160 °C. Doba pečení se odvíjí od velikosti perníčků, ale stačit by mělo asi 12 minut, než budou perníčky hotové.
-
Až je vytáhnete z trouby, potřete je rozšlehaným vajíčkem a nechte vychladnout. Perníčky se pak budou krásně lesknout. Do zdobení se ale hned nepouštějte a nechte perníčky alespoň jeden den uležet.
-
Pak přijde na řadu závěrečné zdobení. Polevu připravíte z bílku, prosátého cukru a citronové šťávy. Nejdříve třete bílek s cukrem, směs ale nešlehejte. Poté postupně přidávejte po lžících cukr a citronovou šťávu, dokud nebude mít poleva správnou konzistenci. Poznáte to tak, že by neměla stékat z vařečky, ale také by neměla být příliš hustá. S hotovou polevou se pak můžete pustit do zdobení perníčků.