Používáme cookies
nezbytné pro správné fungování webu, analýzu provozu a návštěvnosti a personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat nebo blokovat využívání jednotlivých druhů cookies můžete v Nastavení cookies.
Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.
Pro více informací klikněte zde.
Rozumím a souhlasím Nastavení cookies

Jahodové knedlíky

02.01.2021 | 30 min.

Ingredience

Na těsto:

250 g tvarohu v kostce
200 g dětské krupičky
1 malé vejce
špetka soli
jahody (sezónní čerstvé, nebo mražené)

Na dokončení:

cukr moučka
máslo
tvaroh na strouhání (případně strouhanka, nebo zakysaná smetana)

Postup

  1. Nejdříve si připravte těsto. Smíchejte dětskou krupičku, vajíčko, špetku soli a tvaroh. Pro těsto na ovocné knedlíky určitě zvolte tvaroh v kostce – variantou ve vaničce totiž nedosáhnete správné konzistence. Z vypracovaného těsta pak vyválejte zhruba půl centimetru silný plát.
  2. Poté těsto rozkrájejte na malé kousky. Měly by být tak akorát velké, abyste do nich mohli zabalit jahody. Každý čtvereček pak můžete ještě posypat krupicovým cukrem. Díky tomu bude ovoce méně kyselé, ale zato mnohem sladší. Ovoce potom rovnoměrně zabalte do těsta a vypracujte knedlíky.
    Jahodové knedlíky
  3. Můžete je pak rovnou uvařit, nebo zmrazit a schovat na později – až budete v jednom kole, dobré jídlo zvládnete připravit během chvilky.
    Jahodové knedlíky

Příprava čerstvých knedlíků:

Knedlíky vložte do vroucí vody a vařte asi 5–6 minut. Poté je vyjměte, nechte chvilku okapat, a pak je můžete rovnou podávat.

Zamrazování:

Pro zamrazování knedlíků budete potřebovat tác nebo plech, který bez problémů vložíte do mrazáku. Nejprve vyložte pečicím papírem tác, a pak na něj naskládejte jednotlivé knedlíky tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Tác potom nechte v mrazáku do druhého dne, poté knedlíky přesuňte do sáčků a znovu uložte. Díky tomu k sobě neslepí. Až na knedlíky dostanete chuť, můžete je kdykoliv vytáhnout ze sáčku a uvařit. Postupujte podobně jako u vaření čerstvých knedlíků. Doba vaření bude ale o něco delší, počítejte tak 7–8 minut. Ke konci můžete vytáhnout jeden knedlík a zkusit ho rozkrojit. Poznáte tak, zda už jsou knedlíky hotové, nebo jestli potřebují ještě chvilku povařit.

Knedlíky servírujte dle chuti. Výborně chutnají se strouhaným tvarohem, opraženou strouhankou nebo zakysanou smetanou. Nakonec je pocukrujte a zalijte rozpuštěným máslem.

Kategorie:

Bez masa

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky