Tempeh nakrájíme na tenké plátky. Olej smícháme se sirupem, uzenou paprikou a sojovou omáčkou. Plátky chvíli marinujeme ve směsi. Marinovaný tempeh orestujeme na pánvi do křupava z obou stran. Tempehovou slaninu si odložíme na papírovou utěrku, abychom ji zbavili tuku.
Nakrájíme si okurku, rajče a společně s rukolou si připravíme salátek na okraj talíře.
Pánev očistíme od přepáleného oleje a necháme v ní rozpustit lžíci másla. Mezitím si rozšleháme 3 vejce a ty vlijeme do rozehřátého másla. Ztlumíme plamen na minimum a stěrkou oddělujeme vejce ode dna pánve dokud jsou tekuté.
Když se směs přestane přelévat, počkáme, až se omeleta zatáhne. Měla by být lesklá a pružná. Pak přesuneme omeletu na talíř ke slanince a k salátu a můžeme podávat.