Bio omeleta s tempehovou slaninou

13.01.2021 | 30 min.

Ingredience

3 bio vejce
50 g tempehu
2 krajíce bílkovinového chleba
1 lžíce oleje
1 lžička agávového sirupu
1 rajče
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička uzené mleté papriky
okurka
rukola
máslo
sůl
pepř

Nákupní seznam

Postup

  1. Tempeh nakrájíme na tenké plátky. Olej smícháme se sirupem, uzenou paprikou a sojovou omáčkou. Plátky chvíli marinujeme ve směsi. Marinovaný tempeh orestujeme na pánvi do křupava z obou stran. Tempehovou slaninu si odložíme na papírovou utěrku, abychom ji zbavili tuku.
    Bio omeleta s tempehovou slaninou Bio omeleta s tempehovou slaninou
  2. Nakrájíme si okurku, rajče a společně s rukolou si připravíme salátek na okraj talíře.
    Bio omeleta s tempehovou slaninou
  3. Pánev očistíme od přepáleného oleje a necháme v ní rozpustit lžíci másla. Mezitím si rozšleháme 3 vejce a ty vlijeme do rozehřátého másla. Ztlumíme plamen na minimum a stěrkou oddělujeme vejce ode dna pánve dokud jsou tekuté.
  4. Když se směs přestane přelévat, počkáme, až se omeleta zatáhne. Měla by být lesklá a pružná. Pak přesuneme omeletu na talíř ke slanince a k salátu a můžeme podávat.
    Bio omeleta s tempehovou slaninou

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky