Babiččin jablečný perník s čokoládou

08.01.2021 | 80 min.

Ingredience

150 ml mléka
175 ml oleje
250 g strouhaných jablek (2 velká jablka)
300 g hladké mouky
200 g cukru krupice
5g mleté skořice
25 g kakaa
2 vajíčka
1 prášek do pečiva

Na dokončení:

100 g hořké čokolády
20 g sádla
100 g meruňkového džemu
plátky sušených jablek či sušené květiny

Postup

  1. Do mísy nastrouháme nahrubo jablka, přidáme cukr, vajíčka, olej a mléko. Poté přidáme všechny zbylé suché ingredience a stěrkou vymícháme dohladka.
    Babiččin jablečný perník s čokoládou Babiččin jablečný perník s čokoládou
  2. Nalijeme do vymazané a proužkem papíru vyložené pečící chlebíčkové formy a upečeme při 160°C asi 45-50 minut.
    Babiččin jablečný perník s čokoládou Babiččin jablečný perník s čokoládou
  3. Necháme vychladnout, pomažeme meruňkovým džemem. Povrch polejeme rozpuštěnou čokoládou se sádlem. Dozdobíme plátky jablek či sušenými květy.
    Babiččin jablečný perník s čokoládou Babiččin jablečný perník s čokoládou

Kategorie:

Pečení

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky