Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Rajčatová focaccia s černými olivami

23.08.2022 | 240 min.

Ingredience

450 g hladké mouky
300 ml vody
100 g rajčatové passaty (nebo rajského protlaku s vodou v poměru 1:1)
1 lžička sušené bazalky nebo oregana
1 lžička soli
10 g čerstvého droždí

Na dokončení:

100 ml olivového oleje
200 g černých oliv
200 g cherry rajčat
1/2 lžičky mořské soli

Postup

  1. Ve větším míse smícháme 300 g hladké mouky, vlažnou vodu a droždí, zamícháme dohladka, přikryjeme utěrkou a necháme asi 2 hodiny kynout.

    Rajčatová focaccia s černými olivami
  2. Poté přidáme zbylou mouku, bazalku, sůl a rajčatovou passatu. Umícháme hladké a nelepivé těsto a necháme ho v míse asi 1 hodinu kynout. Pak jej opatrně přendáme na plech vymazaný olivovým olejem a pomocí v oleji namočených prstů toto řidší těsto dobře rovnoměrně rozetřeme.

    Rajčatová focaccia s černými olivami
  3. Následně ho hustě poklademe vypeckovanými olivami a také půlkami rajčat.

    Rajčatová focaccia s černými olivami
  4. Těsto necháme asi půl hodiny kynout, posypeme mořskou solí a upečeme při 220 °C asi 20 až 25 minut dozlatova. Vytáhneme z trouby a potřeme zbylým olivovým olejem. Krájíme až po vychladnutí.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky