Rajčatová focaccia s černými olivami

08.01.2021 | 240 min.

Ingredience

450 g hladké mouky
300 ml vody
100 g rajčatové Passaty (nebo rajský protlak a voda 1:1)
1 lžička sušené bazalky nebo oregana
1 lžička soli
10 g čerstvého droždí

Na dokončení:

100 ml olivového oleje
200 g černých oliv
200 g cherry rajčat
1/2 lžičky mořské soli

Postup

  1. Ve větším míse smícháme 300 g hladké mouky, vlažnou vodu a droždí, zamícháme dohladka, přikryjeme utěrkou a necháme asi 2 hodiny kynout.
    Rajčatová focaccia s černými olivami Rajčatová focaccia s černými olivami
  2. Poté přidáme zbylou mouku, bazalku, sůl a rajčatovou pasatu. Umícháme hladké a nelepivé těsto. Necháme ho v míse asi 1 hodinu kynout, poté jej opatrně přendáme na plech vymazaný olivovým olejem, a pomocí v oleji namočených prstů toto řidší těsto dobře rovnoměrně rozetřeme. Hustě poklademe vypeckovanými olivami a také půlkami rajčat.
    Rajčatová focaccia s černými olivami Rajčatová focaccia s černými olivami
  3. Necháme asi půl hodiny kynout, posypeme mořskou solí a upečeme při 220°C asi 20 až 25 minut dozlatova. Vytáhneme z trouby a potřeme zbylým olivovým olejem. Krájíme až po vychladnutí.

Kategorie:

Pečení

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky