-
Žampiony, mrkev, celer, kořenovou petržel, česnek, cibuli, rajčata a 150g pórku opečeme na suché pánvi, nebo dáme vše na jeden plech a upečeme v troubě do tmava a dáme do hrnce.
-
Libeček, tymián a rozmarýn opečeme na pánvi s troškou olivového oleje a přidáme do hrnce k zelenině ( tím že bylinky opečeme, tak z nich dostaneme více aroma a zároveň vývaru dodáme potřebný tuk, z olivového oleje). Do hrnce nalijeme 4 litry vody, přidáme bobkový list, nové koření a hladkolistou petržel. Jakmile začne vývar vařít, stáhneme plamen na 80-90 stupňů a necháme táhnout 4 hodiny.
-
Po 4 hodinách vývar scedíme. Zázvor, hřebíček, skořici a kardamom opečeme na pánvi s troškou olivového oleje a spolu se sušenými houbami přidáme k scezenému vývaru a necháme 30 minut vařit na nízkém plameni.
-
Mezitím na pánvi opečeme zbylou část pórku s hlívou a nakonec smícháme s nasekanou pažitkou.
-
Po 30 minutách do vývaru přidáme sojovku, dochutíme solí a opět scedíme. Hlívu s pórkem dáme do talíře, přidáme nasekanou jarní cibulku, chilli papričku a zalijeme vývarem.