Používáme cookies
nezbytné pro správné fungování webu, analýzu provozu a návštěvnosti a personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat nebo blokovat využívání jednotlivých druhů cookies můžete v Nastavení cookies.
Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.
Pro více informací klikněte zde.
Rozumím a souhlasím Nastavení cookies

Zeleninová polévka s quinoou

13.01.2021 | 45 min.

Ingredience

1 cibuli
2 stroužky česneku
2 stonky řapíkatého celeru
2 mrkve
200 g cukety
1 fenykl
1 lžíce rajčatového protlaku
1 l zeleninového vývaru
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
400 ml rajčatového pyré
3 snítky čerstvého tymiánu
100 g barevné quinoi
1/2 lžičky oregana
hrst čerstvé bazalky
2 hrsti čerstvého špenátu
plechovka bílých fazolí
plechovka červených fazolí
olivový olej
javorový sirup podle chuti
sůl a čerstvě mletý pepř

Nákupní seznam

Postup

  1. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, jednu mrkev nastrouháme, druhou nakrájíme na menší kostičky, cuketu nakrájíme na půlkolečka (nebo čtvrtkolečka, záleží na velikosti cukety) a řapíkatý celer na tenká kolečka. Fenykl zbavíme tuhé části, nakrájíme na tenké plátky a pak rozkrojíme ještě na třetiny. Větší hrnec si rozpálíme na střední stupeň, nalijeme do něj trochu olivového oleje a opečeme cibulku trošku doměkka. Přidáme nastrouhanou mrkev s řapíkatým celerem a opékáme dohromady dalších asi deset minut. Zelenina by se měla lehce opéct, aby měla výraznější chuť, ale neměla by černat.
    Zeleninová polévka s quinoou Zeleninová polévka s quinoou
  2. K zelenině přihodíme na minutu rozvonět česnek a na to přidáme rajčatový protlak. Společně všechno opékáme tak dvě minuty. Přilijeme vývar, rajčatové pyré, přidáme bobkový list, tymián, nové koření, sůl, pepř a přivedeme k varu. Do bublající polívky nasypeme propláchnutou quinou, přidáme cuketu, mrkev na kostičky a fenykl. Polévku vaříme dokud quinoa není uvařená a zelenina měkká. Trvá to tak 15 minut, záleží na tom, na jak velký kousky máte nakrájenou zeleninu.
    Zeleninová polévka s quinoou Zeleninová polévka s quinoou
  3. Minutu nebo dvě před koncem vaření do polévky ještě přidejte fazole, hrst nasekaný čerstvý bazalky a špenát. Polévku případně dochutíme solí, javorovým sirupem nebo pepřem. Hotovou polévku servírujeme s čerstvou bazalkou.
    Zeleninová polévka s quinoou

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky