Květák na paprice

13.01.2021 | 45 min.

Ingredience

1 květák
1 plechovka cizrny nebo 300 g uvařené cizrny
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky uzené papriky
1 lžička mleté sladké papriky
1/2 lžičky kajenského pepře
1 lžička mleté kurkumy
2 lžičky koření garam masala
400 ml kokosového mléka
400 ml rajčatového pyré
300 ml zeleninového vývaru
citronová šťáva
olivový olej
sůl

Na dokončení:

čerstvý koriandr
kokosový jogurt
chilli vločky
bulgur nebo rýže

Nákupní seznam

Postup

  1. Cibuli si nakrájíme nahrubo a květák rozebereme nebo rozkrájíme na menší kousky. Ve vyšší pánvi nebo v hrnci rozehřejeme olivový olej a na středím stupni opékáme cibuli s květákem dozlatova. Trvá to tak 15 minut.
    Květák na paprice Květák na paprice
  2. Pak přidáme všechno koření (2 druhy papriky, kajenský pepř, kurkumu, garam masalu), prolisujeme ke směsi česnek, promícháme a asi dvě minuty restujeme, dokud se koření a česnek nerozvoní. Přilijeme kokosové mléko, vývar a rajčatové pyré, směs osolíme, zakápneme trochu citrónovou šťávou a necháme cca 15 minut vařit, dokud květák nebude krásně měkký.
    Květák na paprice Květák na paprice
  3. Na závěr přidáme propláchnutou cizrnu a necháme ještě tak dvě minuty společně provařit. Finálně dochutíme solí, citronovou šťávou a případně přidáme podle chuti ještě koření, pokud nám omáčka nepřijde výrazná. Během vaření květáku si připravíme přílohu. Hotovou omáčku servírujeme s bulgurem nebo rýží, lžící jogurtu, hrstí čerstvého koriandru a lehce posypeme chilli vločkami.
    Květák na paprice

Kategorie:

Bez masa Hlavní jídla Zelenina

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky