Šátečky s vanilkovým krémem diplomat

05.02.2021 | 120 min.

Ingredience

Na těsto:

250 g hladké mouky
140 g studeného másla
150 g smetanového jogurtu
2 g soli

Na náplň:

350 ml mléka
60 g cukru krupice
10 g vanilkového cukru
50 g másla
1 vanilkový pudink
1 žloutek
200 ml smetany ke šlehání

Na dokončení:

1 vejce na potření
moučkový cukr na posypání

Postup

  1. Do mouky dáme sůl, na větší kousky nakrájené studené máslo a vypracujeme lehkou drobenku. Teprve poté přidáme jogurt a rychle a krátce vypracujeme hladké těsto. To necháme v lednici přikryté asi 30 minut odpočinout.
    Šátečky s vanilkovým krémem diplomat Šátečky s vanilkovým krémem diplomat
  2. Poté jej vyválíme na čtverec 36 x 36 cm a nakrájíme rádýlkem na 16 stejných čtverců. Každý čtverec namotáme na plechovou trubičku - stejnou, jako používáme na kremrole. V místě spojení k sobě rohy slepíme rozšlehaným vajíčkem. Odkládáme na plech vyložený papírem na pečení. Všechny šátečky potřeme vajíčkem a necháme v pokojové teplotě asi 30 minut odpočinout. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180° asi 20 až 25 minut dozlatova. Ještě vlažné je opatrně sundáme z trubiček, na kterých se pekly. Vychladlé pocukrujeme.
    Šátečky s vanilkovým krémem diplomat Šátečky s vanilkovým krémem diplomat
  3. Do hrnce odměříme mléko, přidáme cukr krupice, vanilkový cukr, pudinkový prášek, máslo a žloutek a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty, poté pudink nalijeme do čisté misky, povrch přikryjeme kuchyňskou fólii a necháme dobře vychladnout.
    Šátečky s vanilkovým krémem diplomat Šátečky s vanilkovým krémem diplomat
  4. Studený pudink dobře vyšleháme a opatrně do něj “zabalíme” dopevna ušlehanou šlehačku. Krémem naplníme sáček se širokou řezanou trubičkou a upečené šátečky tímto krémem naplníme. Můžeme před podáváním lehce vychladit a zkonzumujeme během několika hodin.
    Šátečky s vanilkovým krémem diplomat Šátečky s vanilkovým krémem diplomat

Kategorie:

Pečení

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky