Koprovka s vajíčkem a pečeným bramborem

17.02.2021 | 75 min.

Ingredience

1,2 l houbového vývaru
50 g másla
60 ml octu
250 - 300 g smetany ke šlehání 31%
60 g čerstvého kopru
2 cibule
2 vejce
6 malých brambor

Postup

  1. V hrnci si dozlatova orestujeme nahrubo nasekanou cibuli a přilijeme ocet. Až se ocet vypaří přilijeme vývar a všechny stonky z kopru. Vše společně vaříme a až nám omáčka začne houstnout, přilijeme smetanu a necháme společně dál vařit, dokud nám vše nezhoustne do konzistence omáčky.
    Koprovka s vajíčkem a pečeným bramborem Koprovka s vajíčkem a pečeným bramborem
  2. Mezitím si na ohni opékáme brambory a dáme si vařit vodu na vajíčka. Hotovou omáčku scedíme a pokud je moc hustá, naředíme ještě troškou vývaru a dochutíme solí. Hotovou omáčku stáhneme z ohně a přidáme nasekaný kopr.
    Koprovka s vajíčkem a pečeným bramborem Koprovka s vajíčkem a pečeným bramborem
  3. Vajíčka dáme do vroucí vody a vaříme 6 minut. Po uvaření vajíčka dáme zchladit do ledové vody s následně oloupeme. Hotovou omáčku podáváme s uvařeným, rozkrojeným vajíčkem ( ať nám žloutek vyteče do omáčky), opečeným bramborem, potřeným máslem a snítky čerstvého kopru.
    Koprovka s vajíčkem a pečeným bramborem Koprovka s vajíčkem a pečeným bramborem

Kategorie:

Bez masa

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky