V hrnci si dozlatova orestujeme nahrubo nasekanou cibuli a přilijeme ocet. Až se ocet vypaří přilijeme vývar a všechny stonky z kopru. Vše společně vaříme a až nám omáčka začne houstnout, přilijeme smetanu a necháme společně dál vařit, dokud nám vše nezhoustne do konzistence omáčky.
Mezitím si na ohni opékáme brambory a dáme si vařit vodu na vajíčka. Hotovou omáčku scedíme a pokud je moc hustá, naředíme ještě troškou vývaru a dochutíme solí. Hotovou omáčku stáhneme z ohně a přidáme nasekaný kopr.
Vajíčka dáme do vroucí vody a vaříme 6 minut. Po uvaření vajíčka dáme zchladit do ledové vody s následně oloupeme. Hotovou omáčku podáváme s uvařeným, rozkrojeným vajíčkem ( ať nám žloutek vyteče do omáčky), opečeným bramborem, potřeným máslem a snítky čerstvého kopru.